Dania główne

Dania główne

  1. Wieprzowina:
  2. Schab panierowany
  3. Schab po juhasku z grillowanym oscypkiem i pomidorem
  4. Schab po gazdowsku z grillowanym boczkiem i cebulą
  5. Karczek wędzony na kapuście zasmażanej z sosem tzatzikowym
  6. Golonko przednie w sosie piwnym serwowane na kapuście zasmażanej z dodatkiem chrzanu
  7. Żeberko pieczone w sosie piwnym
  8. Polędwiczka marynowana w ziołach z oscypkiem i papryczką peperoni serwowana z grzankami czosnkowymi

Drób:

  1. Devolay
  2. Filet panierowany
  3. Filet z grilla
  4. Filet po góralsku z pieczarkami i oscypkiem
  5. Filet ze skórą faszerowany szpinakiem w sosie serowym
  6. Kaczka pieczona z jabłkiem i żurawiną podawana z hałuskami i świeżymi warzywami

Wołowina:

  1. Polędwica wołowa z oscypkiem
  2. Polędwica wołowa w sosie pieprzowym
  3. Stek wołowy z opiekanymi ziemniaczkami i świeżymi warzywami

Baranina:

  1. Pałeczki jagnięce z moskolami i sałatką
  2. Gołąbki baranie z kaszą w włoskiej kapuście
  3. Kotleciki jagnięce

Dodatki:

  1. Ziemniaki gotowane z koperkiem
  2. Ziemniaki pieczone
  3. Frytki
  4. Ryż
  5. Hauski
  6. Warzywa gotowane
  7. Kapusta zasmażana
  8. Colesław
  9. Zestaw surówek ( buraczki, marchewka, czerwona kapusta)

Pierogi:

  1. Pierogi z bryndzą
  2. Pierogi z mięsem kraszone boczkiem
  3. Z kapustą i grzybami kraszone boczkiem
  4. Placki ziemniaczane:
  5. Placki po zbójnicku – placki z gulaszem wołowym posypane startym oscypkiem i kwaśną śmietaną
  6. Z sosem kurkowym
  7. Solo

Makarony:

  1. Krajanka z kurczakiem i świeżymi grzybami
  2. Spaghetti a’la carbonara z boczkiem, pieczarkami i parmezanem
  3. Spaghetti z sosem bolońskim i parmezanem
  4. Sałatki:
  5. Sałatka grecka – mix świeżych sałat, ser feta grubo pokrojone pomidory i ogórki, czerwona cebula, czerwona, słodka papryka, zielone oliwki, sos winegret
  6. Sałatka wiejska – mix sałat, grillowany boczek, jajko, pomidorki koktajlowe, ogórek, wiejski serek

Ryby:

  1. Pstrąg z masełkiem czosnkowym i ziołami
  2. Pstrąg zapiekany z boczkiem
  3. Pstrąg wędzony
  4. Łosoś w sosie ziołowym