Dania główne
Dania główne
- Wieprzowina:
- Schab panierowany
- Schab po juhasku z grillowanym oscypkiem i pomidorem
- Schab po gazdowsku z grillowanym boczkiem i cebulą
- Karczek wędzony na kapuście zasmażanej z sosem tzatzikowym
- Golonko przednie w sosie piwnym serwowane na kapuście zasmażanej z dodatkiem chrzanu
- Żeberko pieczone w sosie piwnym
- Polędwiczka marynowana w ziołach z oscypkiem i papryczką peperoni serwowana z grzankami czosnkowymi
Drób:
- Devolay
- Filet panierowany
- Filet z grilla
- Filet po góralsku z pieczarkami i oscypkiem
- Filet ze skórą faszerowany szpinakiem w sosie serowym
- Kaczka pieczona z jabłkiem i żurawiną podawana z hałuskami i świeżymi warzywami
Wołowina:
- Polędwica wołowa z oscypkiem
- Polędwica wołowa w sosie pieprzowym
- Stek wołowy z opiekanymi ziemniaczkami i świeżymi warzywami
Baranina:
- Pałeczki jagnięce z moskolami i sałatką
- Gołąbki baranie z kaszą w włoskiej kapuście
- Kotleciki jagnięce
Dodatki:
- Ziemniaki gotowane z koperkiem
- Ziemniaki pieczone
- Frytki
- Ryż
- Hauski
- Warzywa gotowane
- Kapusta zasmażana
- Colesław
- Zestaw surówek ( buraczki, marchewka, czerwona kapusta)
Pierogi:
- Pierogi z bryndzą
- Pierogi z mięsem kraszone boczkiem
- Z kapustą i grzybami kraszone boczkiem
- Placki ziemniaczane:
- Placki po zbójnicku – placki z gulaszem wołowym posypane startym oscypkiem i kwaśną śmietaną
- Z sosem kurkowym
- Solo
Makarony:
- Krajanka z kurczakiem i świeżymi grzybami
- Spaghetti a’la carbonara z boczkiem, pieczarkami i parmezanem
- Spaghetti z sosem bolońskim i parmezanem
- Sałatki:
- Sałatka grecka – mix świeżych sałat, ser feta grubo pokrojone pomidory i ogórki, czerwona cebula, czerwona, słodka papryka, zielone oliwki, sos winegret
- Sałatka wiejska – mix sałat, grillowany boczek, jajko, pomidorki koktajlowe, ogórek, wiejski serek
Ryby:
- Pstrąg z masełkiem czosnkowym i ziołami
- Pstrąg zapiekany z boczkiem
- Pstrąg wędzony
- Łosoś w sosie ziołowym
in Nasze menu